Esencja YLANG-YLANG Z KOMORÓW Świeże kwiaty Ylang-Ylang, uprawiane na archipelagu Komorów, są destylowane z parą wodną w celu uzyskania esencji wykorzystywanej do komponowania wielu zapachów w perfumerii. Ylang-ylang doskonale komponuje się z różnymi nutami kwiatowymi, nadając kompozycji elegancji, objętości i oryginalności. ESTONIA KMINKU EGIPSKIEGO Kminek to aromatyczna roślina pochodząca z Nilu, obecnie uprawiana w regionie Morza Śródziemnego i na Bliskim Wschodzie. Jej nasiona to jedna z najstarszych znanych przypraw, stosowana jako przyprawa od czasów starożytnych w kuchni krajów śródziemnomorskich. Esencja Kminku, otrzymywana w drodze destylacji z parą wodną, stosowana jest w przemyśle perfumeryjnym. Jego bardzo charakterystyczny zapach, zastosowany w minimalnych dawkach, jest ciepły, korzenny, lekko zwierzęcy i anyżowy. ESECJA INDONEZYJSKIEJ PACZULIPaczuli to roślina pochodząca z Indonezji i Malezji. Niezbędny w palecie perfumiarzy, jego esencja jest destylowana na parze z suszonych liści. Stosowany jest w zapachach szyprowych, drzewnych i orientalnych.